Et tips.

Jeg vil tipse dere om noe jeg har vært på leit etter lenge, et ND 1000 filter.
Jeg har testet flere ND filtere ND 4 og ND8 og trodde lenge ND8 var det mørkeste det gikk an å få tak i, men nå har jeg fått tak i et ND1000 filter og jeg mener tallet indikerer hvor mørkt filteret er, og dette er virkelig mørkt, på bildet under har jeg en lukkertid på 30 sekunder midt på lyseste dagen, og det er en revolusjon i forhold til ND8 som e har holdt på med tidligere, dette virker ypperlig og jeg anbefaler det veldig. Koster ca en hundrelapp, og er en veldig kjekk sak å ha i fotobagen. Jeg legger en link til dette filteret på ebay, hvor jeg kjøpte det fra. HER ER LINKEN Jeg får ikke betalt for å reklamere for dette, jeg bare syns dette var sånn en revolusjon for meg at dette kan det også være andre som er intressert i.4 kommentarer:

Elin sa...

Takk for et fantastisk tips! Bildet er helt nydelig. Selv kjøpte jeg meg variabelt gråfilter for en tid tilbake, ND mark II. Men jeg sliter med skyggekryss over bildene når jeg bruker filteret på max. Og det trenger man jo når man ønsker den effekten du har her på lyse dagen. Jeg skal klikke et slikt filter hjem senere i dag:)

VALKYRIEN sa...

Tusen takk for tips! Har nylig anskaffet både ND4 og 8, driver og tester dem ut. Ble igrunnen litt overrasket over at 8 ikke "tålte" mer lys enn det gjør. Så dette må jeg jo anskaffe meg!
Et flott bilde du har tatt!

Monica sa...

Tusen takk for tipset og linken! Jeg også kjøpte både ND4 og 8 i "dyre dommer" og trodde at jeg skulle være godt rustet for første gangs forsøk på lange eksponeringer,- og ble totalt forvirret over at det ikke blendet ned mere enn det det gjorde. De to har heller ikke samme diameter, så får ikke brukt de sammen. Så her skal det kjøpes, ja:)
Bildet her er jo bare kjempelekkert!
:)

Irene sa...

Råstilig ... og ikke minst vakkert bilde. Du har fått frem de flotte skyene, ja, dette må prøves! Jeg har lenge tenkt å kjøpe meg et gråfilter. Var innom Interfoto og holdt på å kjøpe ett, nesten 2000 kr takk! Jeg fant ut at jeg ville sjekke litt på nettet. Hadde bestemt meg for 6 blendersteg, men skjønner at jeg bør vurdere 10. tusen takk for tipset, Gunnar!

Irene